1. Home
 2. » 
 3. Biztosítás
 4. » 
 5. Allianz

Allianz
ügyfélszolgálatt

Az Allianz Biztosító ügyfélszolgálata és elérhetőségei

Average: 3.5 (4 votes)

Az Allianz Biztosító évtizedek óta segíti ügyfeleit káresemények elkerülésében, illetve az okozott károk megtérítésében mind az ingatlanok, mind a gépjárművek területén. Mint minden biztosító esetében, az Allianz számára is kritikus, hogy egy könnyen elérhető, átlátható és segítőkész ügyfélszolgálati rendszert üzemeltessen.

Allianz

 

Az Allianz Biztosító

Az Allianz Hungária Biztosító anyacégét Németországban, 1981-ben alapították. Az elmúlt közel 40 évben a világ vezető pénzügyi- és biztosítási termékeket forgalmazó cégcsoportjává nőtte ki magát, amely Magyarország mellett a világ számos más területén is kiszolgálja ügyfeleit.

Négy legfőbb alaptevékenysége:

 • a vagyon- és balesetbiztosítások.
 • és az élet- és egészségbiztosítások kötése.
 • a vagyonkezelés.
 • továbbá a banki szolgáltatások.

A kiterjedt portfolió és a biztosítási tevékenység megkívánják, hogy ügyfelei számára az Allianz folyamatosan elérhető legyen, különösen közvetlen ügyfélszolgálati csatornáin keresztül.

 

Személyes ügyfélszolgálat

Mára ugyan egyre csökkenő tendenciát mutat a biztosításokkal kapcsolatos személyes ügyintézés, az Allianz Biztosító mégis egy hatalmas fiókhálózattal várja ügyfeleit, ahol személyesen köthetik meg a szükséges biztosítást vagy vásárolhatnak pénzügyi termékeket.

A működés elve, hogy minden - a személyes irodákba, ügyfélszolgálatokra befáradó - új ügyfél dedikált tanácsadót kap, aki személyesen kíséri végig a folyamaton, és akihez bármikor - így a későbbiekben is - lehet kérdésekkel fordulni. 

A személyes ügyfélszolgálat esetében a működés elve, hogy az Allianz meglévő vagy új ügyfelei egy automatából sorszámot húznak, majd sorra kerülve a képzett ügyintéző segítségével gyorsan választ kapnak a kérdéseikre, illetve a kárt is azonnal bejelenthetik.

 

Telefonos ügyfélszolgálat

Magyarországon a biztosítókkal való kapcsolattartás legelterjedtebb formája a telefonos ügyfélszolgálat.

Az Allianz Biztosító esetében a +36-1-421-1-421-es telefonszámot hívva indulhat meg az egyeztetés. A biztosítások miatt a kötelező tájékoztatás ideje a megszokottnál hosszabb.

Ezt követően a Allianz weboldalán is elérhető menütérkép szerinti lehetőségek állnak az ügyfelek rendelkezésére. Fontos tudni, hogy az Allianz a lehető leggyorsabb és legkönnyebb kárbejelentési lehetőségre törekszik, így az ilyen jellegű hívások mindig magas prioritással kerülnek kezelésre. 

 

Online ügyfélszolgálat

Az Allianz weboldalán keresztül az ügyfelek elérhetik saját fiókjukat, amelyben a személyes és telefonos ügyfélszolgálaton is elérhető tájókozódásra, illetve ügyintézésre van lehetőség. Ugyanakkor a digitális technikának köszönhetően várakozási idő nincs, így az ügyfelek azonnal - akár mobiltelefonjuk segítségével - bejelenthetik az őket ért kárt, illetve indíthatják el a szerződéskötést vagy -módosítást. 

Az ügyfélfiók ráadásul abban is segítséget nyújt, hogy a szerződéssel kapcsolatos információk egy helyen váljanak elérhetővé, kiküszöbölve a dokumentumok keresését, és az ezzel kapcsolatos vesződségeket. 

Az Allianz Biztosító ügyfélszolgálata négy érték köré csoportosította eljárásait

 • Gyorsaság: A lehető legtöbb csatornán keresztül biztosítanak lehetőséget az ügyintézésre, hogy az minél gördülékenyebb lehessen.
 • Átláthatóság: Az intézett ügyek folyamatosan nyomon következőek a ügyfelek digitális, internetes fiókjaiban.
 • Empátia: Az Allianz ügyfélszolgálati munkatársai az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva, korrekt módon tájékoztatják őket. 
 • Egyszerűség: Az Allianz ügyfélfolyamatai csak a legszükségesebb adminisztrációt foglalják magukban, így egyszerűsítve a teljes folyamatot.

Az ügyfélfiók ráadásul abban is segítséget nyújt, hogy a szerződéssel kapcsolatos információk egy helyen váljanak elérhetővé, kiküszöbölve a dokumentumok keresését, és az ezzel kapcsolatos vesződségeket. 

Datos empresa

Comments
Tisztelt Cím! Mikor érhető el a telefonos ügyfél-szolgálatuk? Üdvözlettel: Dr. Zoltai Nándorné nzoltai@t-online.hu
Üdvözlöm macza Anna vagyok tegnap kötöttem biztosítást és nem kaptam E mailt
T.Társaság! Az ügyfélszolgálatuk nem képes kezelni a hívásokat.