1. Home
  2. » 
  3. Energia
  4. » 
  5. EON

EON
ügyfélszolgálatt

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot az EON-al?

Average: 1.4 (8 votes)

Az egyik leggyakrabban felkeresni kívánt szolgáltató az EON. Sokan szeretnénk bejelenteni mérőállásukat, de gyakran számlázási ügyekkel kapcsolatban is fel kell őket keresni.

Az EON ügyfélszolgálata nagyon praktikus, hiszen online is elérhető. A modern technológiára alapozva telefonos applikációt is fejlesztenek, amivel még könnyebben elintézhetjük ügyeinket.

vcvc

Telefonon

Ha valaki telefonon szeretné felvenni a kapcsolatot az EON-al, akkor a vezetékes telefonról ingyenesen hívható 06-80-210-211 kell tárcsáznia. Ezen a telefonszámon a nap 24 órájában beszélhetünk az ügyfélszolgálattal és elintézhetjük az elektromos árammal kapcsolatos ügyeinket.

Hasonló módon mobiltelefonról is tárcsázhatjuk a telefonszámukat, ekkor viszont a 06-30-344-9488-as normál díjas számot kell használni (ez a szám is a nap 24 órájában rendelkezésre áll).

Ha nem szeretnénk közvetlenül bediktálni a mérőállást, akkor lehetőség van üzenet küldésére is. Ha az EON-nak szeretnénk SMS-t küldeni, használjuk a 06-30-344-4999 normál díjas telefonszámot, amely természetes módon a nap 24 órájában elérhető.

 

kapcsolatba lépni

Amikor felhívtuk az EON-t, akkor telefonunk billentyűzete segítségével kell a mérőállást bevinni. Ekkor azonban nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy szükségünk lesz felhasználói azonosítónkra.

Ez egy 10 jegyű szám, amely a számlán található. Ezt beírván a következő a mérőóra gyári számának utolsó 6 számjegye, majd a mérőállás. Ezt egész értékig kell csak bevinni.

Abban az esetben, ha SMS-ben szeretnénk bevinni az adatokat, egy “m” betűvel kell kezdenünk az üzenetet, majd a telefonos ügyfélszolgálathoz hasonló módon felhasználói azonosítónk és az egészre kerekített mérőállás következik.

Lehetőség van természetesen több mérőállás beküldésére is, ekkor azonban fontos, hogy azt egy és ugyanazon a naptári napon belül tegyük.

 

Számlázással

A következőekben nézzük, hogy mi a teendő akkor, ha számlázással kapcsolatban szeretnénk ügyet intézni vagy valamit be kell fizetnünk az EON részére.

Talán már kitalálhattuk, hogy a legegyszerűbb az online ügyintézés. Az EON rendszerében lehetőség van megtekinteni aktuális egyenlegünket, valamint kényelmes és környezetbarát módon papíralapú számlák helyett online számlákat is használhatunk.

Gyakran van, hogy valamilyen tartozást kell az EON-al szemben rendeznünk. Ezt sokan csekk befizetésével teszik meg, azonban ma már erre nincsen feltétlenül szükség, hiszen a számla kiegyenlítéséhez szükséges pénzt banki átutalással is át tudjuk küldeni.

Ekkor nincs szükség, arra, hogy személyesen elmenjünk mondjuk egy postára és hosszú órákat töltsünk sorban állással. Az EON online rendszerén keresztül néhány kattintás után bankkártyánkat használva rendezhetjük tartozásunkat.

 

Eon hibabejelentő telefonszám

Mivel az EON energiát szolgáltat, amely lehet például áram vagy gáz is, van hogy a készülékek meghibásodnak, vagy valamilyen más okból nem tudjuk őket használni.

Ekkor kell felkeresnünk hibabejelentő vonalukat, amelyet jelenleg a 06-80-20-50-20 számon érhetünk el, ha a Dél-dunántúli régióban lakunk. Az Észak-dunántúli régióban használható telefonszám a 06-80-533-533 és a Tiszántúli régióban pedig a 06-80-210-310 telefonszám használandó.

Az EON online rendszerének segítségével viszonylag könnyen tájékozódhatunk arról, hogy van-e esetleg a környékünkön áramszünet. Gyakran azért nem jut el az elektromos áram lakásunkba, mert a szolgáltató valamilyen okból nem tud nekünk szolgáltatást biztosítani.

Mielőtt telefonálnánk az ügyfélszolgálatra érdemes felkeresni az EON weboldalát és ott megbizonyosodni a jelenlegi helyzetről.

Ha belépünk az EON online rendszerébe lehetőség van arra is, hogy regisztráljunk egy e-mail levelezőlistára, amely folyamatosan értesítést küld nekünk az aktuális szolgáltatási fennakadásokról.

Comments
Tisztelt Eon! Szeretnék mérőórát diktálni ,ami a következő 9392. Tisztelettek :Kapusi Rita